Combistralen Nederland

Specialist in coaten, grit- en waterstralen en coaten bij u op locatie.

Combistralen Franeker

Specialist in gritstralen, natlakken en poedercoaten.

Over ons

Peter Rijpstra, John den Breejen, Martijn Lourens en Marcel Langerak hebben Combistralen Nederland in 2010 opgericht. Combistralen Nederland is specialist in het verwijderen van roest, verf en vuil van stalen en betonnen oppervlaktes met als doel een goede ondergrond te verkrijgen voor een nieuw verf- of coatingsysteem dat weer jaren bescherming biedt.
We maken voor het verwijderen van roest, verf of vuil gebruik van hydrojetten (waterstralen onder hogedruk tot 3000 bar), gritstralen en stofarm stralen. We zijn gestart in de scheepsbouw, maar in de loop der jaren zijn er steeds meer werkzaamheden voor andere industrieën bijgekomen.

Combistralen Nederland groeide snel en twee jaar na de oprichting trad Karin Rijpstra (Peters vrouw) bij het bedrijf in dienst. Drie jaar later kwam ook hun zoon Gert Rijpstra aan boord. Nadat Martijn Lourens en Marcel Langerak in 2016 hun aandelen verkochten aan Peter Rijpstra en John den Breejen, is Combistralen Nederland een heus familiebedrijf.

Sinds de start heeft Combistralen afwisselend vestigingen in Harlingen en Franeker gehad. Het bedrijf groeide maar door en steeds weer werd een nieuw pand snel te klein. Vanaf 2020 zitten we op de locatie aan de Edisonstraat 22 te Franeker. Onder de naam Combistralen Nederland voeren we onze werkzaamheden uit op locatie van de klant. Met de aankoop van het huidige pand en de oprichting van Combistralen Franeker hebben we nu ook de mogelijkheid om werkzaamheden op eigen locatie uit te voeren.

Ons pand is gelegen aan het Van Harinxmakanaal. Hierdoor zijn we zowel over het water als over de weg goed bereikbaar. We hebben de beschikking over een groot buitenterrein voor het uitvoeren van werkzaamheden en we beschikken over een straalhal van 30 bij 10 meter voor het onder hogedruk stralen van oppervlaktes met ferro of non-ferro straalmiddel. Met het nieuwe pand zijn we ook toegerust voor assemblage of opslag. Alle facilitaire voorzieningen om constructie- en reparatiewerkzaamheden uit te voeren, zijn aanwezig.

Conserveringswerkzaamheden (natlakken) voeren we uit in onze spuithal van 30 bij 12 meter. Poedercoaten doen we in een aparte ruimte van 10 bij 3 meter.

Dankzij drie binnenruimtes en het grote buitenterrein kunnen we efficiënter werken. Gelukkig biedt de locatie mogelijkheden voor uitbreiding, zodat we aan de Edisonstraat 22 in Franeker lange tijd onze diensten aan u kunnen aanbieden.